Ibland kan det vara svårt att få ihop det ekonomiskt och i många av fallen är det på grund av okunskap – och så ska det inte behöva vara. Därför har vi skapat en snabbguide till hur du kan dansa dig igenom din privatekonomi och få vardagen att gå ihop.

Ibland är det svårt att få pengarna att räcka till och det kan kännas tufft att behöva krypa på knäna varje månad. Privatekonomi behöver inte vara svårt och det går att göra det enkelt för sig. När du tar kontroll över din ekonomi och läser på kan du snabbt få det att kännas enklare att ta dig igenom månaden utan att pengarna tar slut. 

Sätt en budget

Många av er har säkert läst detta tips oräkneligt många gånger, men det är ett av de bästa tipsen du kan ta åt dig. Att budgetera för månaden är A och O för att veta vart dina pengar tar vägen. Det är enklare att hålla koll på utgifterna och veta vart det rinner iväg för mycket. Försök att inte höfta, ta reda på vad du brukar lägga på respektive utgift och se om det finns möjlighet att minska kostnaden.

Planera inköp

Än en gång är det planering som är nyckeln. Spontanköp är de köp som vi kan minska på mest – eftersom dessa brukar vara de mest kostsamma. Ett hett tips är att om du har något du vill köpa men inte behöver, sov på saken. Oftast får du ett sug efter något som du över en natts sömn kan ha tappat. Om du fortfarande vill köpa den specifika saken, håll koll på priset och slå till när det är rea.

Spara pengar direkt

Om du precis vid löning sätter in en summa pengar på sparkontot kommer det vara enklare att låta de vara. Du kommer kicka igång kroppens belöningssystem när du ser pengarna växa på sparkontot och du blir mer motiverad att spara in på småsaker.

 

Stäng meny