När du precis börjat träna kan det vara lite läskigt att ta sig in i gruppen. Oavsett om du tränar själv på ett gym eller dansar tillsammans med flertal människor på ett pass vill du känna dig snygg och självsäker – vilket du kan göra med hjälp av dina träningskläder och din attityd!

Att hitta sin träningsidentitet kan vara svårt men med rätt träningsplagg är du redan halvvägs. Att styla sig i snygga träningskläder har varit en trend de senaste åren. Det är inte bara Adidas, Nike, Reebok och Puma som gäller, utan nya varumärken har uppkommit, såsom GymShark, I Can I Will och Stronger. De nya märkena har blivit mer uppmärksammade med hjälp av influencers och det är också deras inflytande som har gjort att snygga träningskläder blivit mer uppmärksammat. 

Fler och fler influencers samarbetar med kända varumärken. Kenza Zouiten, känd bloggerska, har stått modell och designat för Puma vilket Bianca Ingrosso också har gjort. Trender kommer och går och det är lätt att hänga med i svängarna om du följer de mest aktuella på instagram. 

Plus-storlekar i sortimentet

Kroppsaktivismen har växt snabbt under senaste tiden, vilket har gjort att flera varumärken har tagit efter varandra i att skapa större storlekar i deras sortiment. Tidigare har varit svårt att hitta rätt träningskläder om du inte fallit inom storleksspannet 34-42 hos de stora varumärkena. Så är det inte idag. Numera är det flera märken som skapat egna plus-size kollektioner. Nike, som är en stor leverantör av just sportkläder, har hoppat på tåget för större storlekar och lanserade en kollektion i storlekarna XL–3XL. Kollektionen de har skapat är också anpassad för en kurvigare kropp.

Stäng meny