Att leva en aktiv livsstil är viktigt för att både kroppen och hjärnan ska må bra. Med en aktiv livsstil menas att du ska få in en kombination av lagom träning med att röra på dig i vardagen och att du ska äta rätt. Detta kan vara en utmaning men är väl värt det i längden då du kommer må bättre psykiskt och fysiskt.

Många tror nog att en aktiv livsstil endast innebär stenhård träning på ett gym men så är inte fallet. En aktiv livsstil innebär allt vi gör för att få ett sunt och hälsosamt liv som inkluderar träning, kost och glädje.

Ät för att leva aktivt

aktiv livvstilLever du en aktiv livsstil bör du träna regelbundet och varierat. När du tränar är det viktigt att du tänker på vad du äter och framförallt att du äter rätt mängd. Många som tränar mycket äter alldeles för lite och får därför energibrist. Äter du inte rätt kost kan du istället riskera att få näringsbrist. Då kan kosttillskott vara ett bra alternativ för att säkerställa att du får i dig rätt mängder av den näring du behöver. Kosttillskott kan du köpa på https://www.vitalplus.se/. Tränar du mycket bör du äta en hel del kolhydrater för att få energi till att kunna röra dig mer.

Träning och vardagsmotion

En av de viktigaste sakerna för att leva en aktiv livsstil är vardagsmotionen. Att du tränar regelbundet spelar ingen roll om du sitter still hela dagen för då slutat enzymerna att fungera. Ta korta pauser under arbetsdagen där du gör lite fysiska rörelser eller går en kort promenad på kontoret. Det är även bra att utnyttja lunchrasten och gå en lite längre promenad för en ordentlig paus där du kan rensa hjärnan. Glöm dock inte att få in lite intensivare träning 3-5 ggr i veckan.

Stäng meny