En säng är ofta ett dyrt men ack så viktigt köp som kan förändra hela ditt liv. När du lever ett aktivt liv med mycket dans och träning är det extra viktigt att du kommer hem till en säng av högsta kvalitet som gör att du sover bra och får den återhämtning du behöver.

Att köpa en säng kan tyckas verka ganska lätt men det är en del saker du behöver tänka på för att du ska kunna hitta en som passar dig. Med en bra säng kan du få bättre sömn och orka fortsätta med din aktiva livsstil under dagen. Det finns mängder av olika sängar att välja mellan men till exempel på Sängvaruhuset kan du få hjälp av kunnig personal för att hitta den rätta, läs mer här.

Provligg sängen

Var inte rädd för att ta god tid på dig när du ska välja ut din nya säng men framförallt, se till att provligga flera olika sängar i affären och ta hjälp av personalen som guidar dig i hur det ska kännas.

– Den viktigaste regeln när det är dags att köpa ny säng är att provligga. Testa så många modeller som möjligt – det är helt enkelt det bästa sättet att hitta rätt säng för just dig. Säger Elles sängexperter.

Madrassen på sängen ska följa din kropp så var inte rädd för att provligga både på rugg, mage och sida för att vara säkert på att den känns bra.

Tänk på din familjesituation

Anpassa sängen efter din situation. Har du sambo som du delar säng med bör varje sänghalva vara anpassad efter er. Har du barn som gärna sover i sängen med dig kan det vara värt att skaffa en större säng där hela familjen får plats. Bor du själv i en mindre lägenhet behöver sängen kanske istället vara lite mindre.

 

Stäng meny